24 August 2011

speed trap raya aidilfitri 2011

sharing is caring...


just nak share dengan kawan2....ini dia ambil dari FB kawan saya...thanks to her... so buat yang nak balik beraya sila beware  and alert kat kawasan2 ni...semoga raya kali ini lebih bermakna dengan ketidak hadiran saman.....


pandu cermat jiwa selamat...bawak kerete hati2 ye....


KAWASAN SPEED TRAP. 


Plus Arah Utara (Dari KL):
1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

Plus Arah Selatan:
1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak

Plus Tengah:
1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE
1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah Alam

Jaga-jaga

KESAS
1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom
ELITE (Dari arah KLIA)
1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 - Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN
1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang - Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras
22- MRR2 ke damansara,antara batu cave ke Bandar baru selayang

22 August 2011

Mood Aku..

Pagi Isnin..

(Intonasi lagu dari..? aku lupa)Pagi yang gelap...kini lagi gelap . sebab ari ujan kat luaq...arini aku sangat kebosanan...datang opis pon tak buat apa...coz mood MALAS yang sangat menebal... akawan2 tau tak skarang ni ada sale kat SOGO..(bila citer sale terbeliak mata aku).. bak kata kawan aku si raja..kat SOGO ada sale gila2(tapi aku tak tau laa gila mcm na)..hihihi...so aku ingt macm nak ajak jer Mr A g ngan aku arini cari barang hantaran  kawin...hihihi...alang2 dah salekan..tapi klu p time laa mmg sakit laa..coz jem...(roti ..xda )

Nasi Ayam...

Sebenarnya aku ni kempunan nak makan Nasi Ayam kat kedai Firdaus (kedai kawan Mr A) kata nya sedap (bab makan laju je aku)..so tadi aku dapat message dari Mr A katanya dia belikan aku nasi Ayam....oh...thanks my love belikan nasi ayam tu....ilang kempunanku...hari ini Mr A cuti..so dia jadi Driver aku..wakakak...aku suka...nnt aku ltak gambor nasi ayam tue (yg khabarnya yummy2) kecoq ayaq lioq aku...huhuh..perut plak berdendang lagu samba nie...huhuh...Mr A lambat nya delivery nasi Ayam tue...huhuhu....

tESCO...

Aku nak beli barang umah untuk bln nie..kasi jimat mkn umah...n nak bawak bekal pas nie...tapi aku lom decide nak beli apa...boleh dak?nnt aku update apa aku beli....


Al-Fatihah....

Takziah
video
Biar pon peristiwa ini berlaku hampir beberapa bulan namun rasa nya seperti baru sahaja terjadi....Buat Mr aku ku ucapkan takziah di atas pemergian ayahanda tersayang ke rahmatullah pada 26 Mei 2011 jam 11 pagi waktu Malaysia...macam tak percaya jer pemergian "pak" (Nama panggilan). Masih tergiang-giang tutur bicara arwah bersama aku ketika kunjungan aku ke rumah Mr A di Bukit kayu hitam.... sambil baca entry aku meh kita degaq lagu dalam video kat atas tu nooo....

Kisahnya..


Pagi 26 Mei 2011 aku dan Mr A g PTPTN kat KL sentral settlekan bayaran PTPTN aku. then kiterorg terus ke MITRANS@UiTM Shah Alam. Sampai jaa kat MITRANS@UiTM aku terus punch and kuar balik untuk ambik HONDA (BX kete tp Motor...hihihi Ex5) aku kat umah sewa aku kat kondominium kristal.Kira-kira jam 11pagi ++  Mr A dapat panggilan dari kawan dia di kampung yg cakap "pak" kemalangan tapi keadaan dia tak tau lagi macam mana.

my Honda Ex5 dream....

Then Mr A pon anta aku balik umah kat umah sewa aku. memandangkan aku dalam keadaan kebuluran..so aku pon melantak dlu bila sampai umah. elok jer aku habis makan tetiba  aku dengar ada orang bagi salam...so aku pon g laa buka pintu tgk sapa bg salam..qhuper2 nya Mr A ada depan umah...bila aku buka jaa jer grill pintu terus Mr A bg tau dengan nada sebak yang Pak dah tak da....inalillahiwainailaihirajiun.....itu jaa yang mampu aku cakap...dia cakap dia try call aku tapi aku tak pick up...huhu...mmg laa aku tak pick up sbb aku tinggal Hp kat opis...dengan keadaan tergesa-gesa aku terus pack barang ikut Mr A balik kampung...


 Ini laa HP yang aku tertinggal kat opis...hadiah dari Mr A....
Before balik aku singgah opis jap anta borang emergency leave n ambik hp. kengkawan opis aku yg mana knl Mr A juga turut bersedih. Thanks u Oullss... Otw nak g ambik Barang Mr A aku pon mula laa call mak, adik n supervisa aku bagi tau apa jadi. After zohor gerak balik bukit kayu hitam. mujur Mr a tak ngantuk masa memandu...slalunya dia ngantuk klu memandu....Lebih kurang kui 6 kiterorg sampai bukit kayu hitam...jenazah tak sempat kiterorg tgk...tapi mak n ayah aku dah ada kat sana..cuma mampu sedekahkan al-fatihah jer dari jauh. suasana diruang umah mmg sayu skali. malam tu after knduri aku pon balik kepala batas dengan my parent.

Berikut adalah gambo2 keadaan motor dan kereta selepas kemalangan. kemalangan ini berlaku bila pak nak lintas jalan dengan menaiki motor dan tetiba dia dilanggar oleh sebuah kereta BMW. Pemandu kereta tersebut merupakan anak kepada bekas menteri besar kedah dan juga merupakan bekas suami kak engku (DJ Sinar). bukti masih samar2 sebab si pemandu pas buat report n terus blah. Namun hingga kini tiada pon dari pihak pemandu yg datang melawat. walallahhualam...


 Pandangan moto dari jauh....
 rim bengkok....
remuk....


ini laa...qhupe kete BMW tue

 Pandangan kereta dari belakang...
Pandangan cc kereta
P/S: mari kita sama-sama doakan al-fatihah buat arwah......Al-Fatihah