22 August 2011

Al-Fatihah....

Takziah
video
Biar pon peristiwa ini berlaku hampir beberapa bulan namun rasa nya seperti baru sahaja terjadi....Buat Mr aku ku ucapkan takziah di atas pemergian ayahanda tersayang ke rahmatullah pada 26 Mei 2011 jam 11 pagi waktu Malaysia...macam tak percaya jer pemergian "pak" (Nama panggilan). Masih tergiang-giang tutur bicara arwah bersama aku ketika kunjungan aku ke rumah Mr A di Bukit kayu hitam.... sambil baca entry aku meh kita degaq lagu dalam video kat atas tu nooo....

Kisahnya..


Pagi 26 Mei 2011 aku dan Mr A g PTPTN kat KL sentral settlekan bayaran PTPTN aku. then kiterorg terus ke MITRANS@UiTM Shah Alam. Sampai jaa kat MITRANS@UiTM aku terus punch and kuar balik untuk ambik HONDA (BX kete tp Motor...hihihi Ex5) aku kat umah sewa aku kat kondominium kristal.Kira-kira jam 11pagi ++  Mr A dapat panggilan dari kawan dia di kampung yg cakap "pak" kemalangan tapi keadaan dia tak tau lagi macam mana.

my Honda Ex5 dream....

Then Mr A pon anta aku balik umah kat umah sewa aku. memandangkan aku dalam keadaan kebuluran..so aku pon melantak dlu bila sampai umah. elok jer aku habis makan tetiba  aku dengar ada orang bagi salam...so aku pon g laa buka pintu tgk sapa bg salam..qhuper2 nya Mr A ada depan umah...bila aku buka jaa jer grill pintu terus Mr A bg tau dengan nada sebak yang Pak dah tak da....inalillahiwainailaihirajiun.....itu jaa yang mampu aku cakap...dia cakap dia try call aku tapi aku tak pick up...huhu...mmg laa aku tak pick up sbb aku tinggal Hp kat opis...dengan keadaan tergesa-gesa aku terus pack barang ikut Mr A balik kampung...


 Ini laa HP yang aku tertinggal kat opis...hadiah dari Mr A....
Before balik aku singgah opis jap anta borang emergency leave n ambik hp. kengkawan opis aku yg mana knl Mr A juga turut bersedih. Thanks u Oullss... Otw nak g ambik Barang Mr A aku pon mula laa call mak, adik n supervisa aku bagi tau apa jadi. After zohor gerak balik bukit kayu hitam. mujur Mr a tak ngantuk masa memandu...slalunya dia ngantuk klu memandu....Lebih kurang kui 6 kiterorg sampai bukit kayu hitam...jenazah tak sempat kiterorg tgk...tapi mak n ayah aku dah ada kat sana..cuma mampu sedekahkan al-fatihah jer dari jauh. suasana diruang umah mmg sayu skali. malam tu after knduri aku pon balik kepala batas dengan my parent.

Berikut adalah gambo2 keadaan motor dan kereta selepas kemalangan. kemalangan ini berlaku bila pak nak lintas jalan dengan menaiki motor dan tetiba dia dilanggar oleh sebuah kereta BMW. Pemandu kereta tersebut merupakan anak kepada bekas menteri besar kedah dan juga merupakan bekas suami kak engku (DJ Sinar). bukti masih samar2 sebab si pemandu pas buat report n terus blah. Namun hingga kini tiada pon dari pihak pemandu yg datang melawat. walallahhualam...


 Pandangan moto dari jauh....
 rim bengkok....
remuk....


ini laa...qhupe kete BMW tue

 Pandangan kereta dari belakang...
Pandangan cc kereta
P/S: mari kita sama-sama doakan al-fatihah buat arwah......Al-Fatihah


No comments:

Post a Comment